Русия се проваля в опитите си да намери нови пазари

...
 Русия се проваля в опитите си да намери нови пазари
Коментари Харесай

Bloomberg: Русия се проваля в опитите да намери нови пазари за нефта си

 Русия се проваля в опитите си да откри нови пазари за своя петрол, оповестява Bloomberg, отбелязвайки, че Москва би трябвало да си обезпечи нефтените пазари досега, в който на 5 декември ще влязат в действие глобите на Европейския съюз във връзка с морския износ на съветски петрол.
 
Както отбелязва американската компания, профилирана в даването на осведомителни финансови услуги, с изключение на Китай, Индия и Турция, които в началото бяха заинтригувани, други купувачи не са се материализирали в някаква значима степен.
 
Продажбите в Шри Ланка са затънали в икономическите проблеми на островната страна. Потоците към Китай, Индия и Турция са достигнали пика си през юни на равнище 2.2 милиона барела за ден. За четирите седмици до 28 октомври цифрата е спаднала на към 380 хиляди барела за ден. Около 740 хиляди барела на ден се доставят за европейския пазар, който ще изчезне до края на ноември.
 
Към загубите в пласмента на Русия се прибавят и към 640 хиляди барела дневно, които постъпваха в Полша и Германия по нефтопровода " Дружба ". Bloomberg показва, че освен това състояние до края на годината Москва би трябвало да насочи от Европа към други пазари 1.4 милиона барела петрол на ден.
 
По данни към 14 септември т. година приходите на Русия от експорта на петрол са паднали до минимума си на равнище 15.3 милиарда $, а на 5 октомври се появи информация, че страната ще редуцира добива си на петрол. Bloomberg оповестява в понеделник, че на деветия месец от съветското навлизане в Украйна фючърсите на петрол от сорта " Брент " са поевтинели с 1.10 $, т.е. с 1.2 % до равнище 94.67 $ за барел към 7.10 сутринта по Гринуич в понеделник.
 
Въпреки пониженото търсене на съветски петрол, " Ню Йорк Таймс " установи през днешния ден, че макар глобите редица страни, измежду които Китай и Турция са нараснали размера на съветския импорт спрямо индикаторите за последните пет години. Най-голям растеж е маркиран в Индия 430 %, Турция -213, Бразилия – 177, Испания – 112, Китай – 98, Нидерландия – 74, Саудитска Арабия – 45 %, Япония – 40 %, Германия – 38 и Норвегия, която отбелязва растеж от 21 % по отношение на петгодишното равнище.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР